ИЗЛОЖБЕ 2017/18.

09.06.2018. ПРВА САМОСТАЛНА ИЗЛОЖБА БОЈАНЕ ВУКОВИЋ

Усвечаној сали наше школе отворена је прва самостална изложба талентоване матуранткиње наше школе - Бојане Вуковић. Бојанин рад је награђен првом наградом у USA и изложен је у Washingtonu.




08.11 - 24.11.2017. ПЕЂА ЂАКОВИЋ - ПЛАВА ГРОБНИЦА

Пеђа Ђаковић, је светски признат реномирани сликар, прашки ђак, који је у среду 8. новембра представио своје стваралаштво на присан и шармантан начин, својствен сликару али и џез музичару, великом познаваоцу како српске, тако и светске књижевности.



19.10 - 02.11.2017. ИЗЛОЖБА СЛИКА ДУЊЕ ИГЊАТОВИЋ

У галеријском простору сомборске гимназије "Вељко Петровић" отворена је прва самостална изложба младе уметнице из Оџака Дуње Игњатовић.
Изложбом под именом млада уметница се представила публици сликама рађеним техником акрилика и уља на платну.
Ако је свака слика младе уметнице Дуње Игњатовић одмотавање клупка њене маште, онда је на своја платна, нежним покретима четкице, оставила траг своје младалачке, ослобођене емоцијје утиснуте различитим нијансама боја.

"Прва моја асоцијација на ове слике јесте једна искрена детиња душа која даје један лепши и ведрији поглед на свет. Надам се да ће Дуња и у наредном стваралаштву задржати тај неки оптимизам, нешто карактеристично за младе а што можемо да носимо цели живот."истакла је историчарка уметности Мила Крстић Красуљак.

Следећи своју "Аријаднину нит", тражећи мир кроз упознавање нових предела и путовања, Дуња је своје импресије представила разиграном палетом боја на платнима.

"На сликама се налазе пејзажи апстрактних облика, углавном су неправилне форме и акценат је на бојама којима се бавим. Наиме, бавим се психологијом боја и боје за мене представљају јаке емоције које испитујем кроз слике, како саму себе тако и посматрача", нагласила је млада уметница.
Дуња Игњатовић је излагала на бројним колективним изложбама, учествовала на ликовним колонијама, као и на разним пројектима као ликовни уметник. Добитница похвале за сликарство на међународној изложби "Жене сликари XV" у Мајданпеку 2017. године. Члан је Удружења ликовних уметника "Сирмиум".
Изложба "Аријаднину нит" биће постављена до 02. новембра.

Текст преузет са сајта www.rtv.rs



fb
inst
yt

© Новембар, 2022. Дизајн и израда: Петар Зорић и Нела Карамарковић