ЗАШТО ГИМНАЗИЈА ТРЕБА ДА БУДЕ ТВОЈ ИЗБОР?
ЗАТО ШТО ЈЕ...
ШКОЛА СА БОГАТОМ ТРАДИЦИЈОМ

Гимназија "Вељко Петровић" се сврстава у ред школа са богатом традицијом која ученицима пружа широко образовање и општу културу чиме их на најбољи начин припрема да постану академски грађани.
Од оснивања 1872. године до данас Гимназију су похађале многе значајне личности: Вељко Петровић - књижевник по коме школа носи име, др Сима Ћирковић - академик, др Стеван Коички - академик, др Богдан Маглић - физичар, др Иван Гутман - хемичар, др Геза Барци - лингвиста, владика Иринеј Буловић, др Игор Пашти - најмлађи доктор наука у Србији и многи други.

ИЗУЗЕТНИ РЕЗУЛТАТИ НАШИХ УЧЕНИКА НА ТАКМИЧЕЊИМА

Ученици сомборске гимназије су већ годинама веома успешни на републичким школским такмичењима и међународним олимпијадама. Неко од прва три места током школске 2016/2017. године освојило је више од 50 ученика, што представља око 10 процената укупног броја.
Издвајамо успех Андреја Кукурузара, нашег ученик генерације: На републичком такмичењу из хемије освојио је треће место, на Српској хемијској олимпијади био је први и пласирао се на Светску хемијску олимпијаду на Тајланду, где је освојивши такође бронзану медаљу, поновио свој велики прошлогодишњи успех из Грузије.
Осим тога, Андреј је освојио и другу награду на Републичком такмичењу из физике.

ШТА СВРСТАВА НАШУ ГИМНАЗИЈУ МЕЂУ НАЈУСПЕШНИЈЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У СРБИЈИ?

Поред изузетних успеха наших ученика на такмичењима, оно што нашу школу сврстава међу најуспешније средње школе у србији су и следећи показатељи:

- око 90% ученика који заврше нашу Гимназију постану студенти,
- око 80% је започело жељене студије и
- око 60% студира на терет буџета.

СМЕРОВИ У ГИМНАЗИЈИ

У нашој школи се ученици могу уписати на један од четири смера:

ДОБИТНИК ВУКОВЕ НАГРАДЕ ЗА 2016. ГОДИНУ

Представници ученика и колектива Гимназије “Вељко Петровић” присуствовали су у Председништу Републике Србије у Београду 8. фебруара свечаној додели 53. Вукове награде за 2016. годину . Сомборској Гимназији је ова престижна национална награда додељена са образложењем у којој је записано, међу осталима, и следеће: Идући у сусрет значајном јубилeју, 150. годишњици рада, Гимназија “Вељко Петровић” постала је отворена и савремена образовно-васпитна установа, препознатљива у широј јавности, како по иновативним и креативним наставним плановима, тако и по разноврсним ваннаставним активностима у којима су ученици, као и на различитим такмичењима, показали врхунске резултате.

ОСТАЛЕ ПРЕДНОСТИ ГИМНАЗИЈЕ

НАПРАВИ ПРАВИ ИЗБОР И ДОНЕСИ ОДЛУКУ

Ако сматраш да имаш добро предзнање, развијене радне навике, спремност да прихватиш више обавеза, а након средње школе да наставиш школовање на неком од факултета у земљи или иностранству, Гимназија „Вељко Петровић” је твој најбољи избор.
Придружи се и ти научницима, докторима, судијама, професорима, адвокатима, свештеницима, књижевницима, новинарима, музичарима, сликарима, режисерима и другим успешним људима који су били сомборски гимназијалци!

fb
inst
yt

© Новембар, 2022. Дизајн и израда: Петар Зорић и Нела Карамарковић